Σταύρος Καρακατσάνης𝜜𝜱𝜜𝜤𝜬𝜠𝜮𝜢 𝜠𝜰𝜧𝜠𝜞𝜠𝜣𝜪𝜰𝜮 𝜫𝜪𝜦𝜰𝜫𝜪𝜟𝜜 𝜫𝜜𝜲𝜠𝜪𝜮 𝜠𝜨𝜯𝜠𝜬𝜪𝜰 (𝜤𝜮𝜯𝜪𝜦𝜪𝜞𝜤𝜥𝜜: 𝑪𝒂 𝒊𝒏 𝒔𝒊𝒕𝒖) 𝚨𝚷𝚶 𝚻𝚶𝚴 𝚫𝚸 𝚺𝚻𝚨𝚼𝚸𝚶 𝚱𝚨𝚸𝚨𝚱𝚨𝚻𝚺𝚨𝚴𝚮

Πολυποδεκτομή υψηλού βαθμού δυσκολίας σε εξέταση κολονοσκόπησης από τον Δρ. Σταύρο Καρακατσάνη.

Ο ασθενής προσήλθε στο ιατρείο με διεγνωσμένη επίπεδη πολυποειδή βλάβη (α’ ιστολογική: αδένωμα χαμηλού έως μετρίου βαθμού δυσπλασίας) με διάμετρο 6,5 εκ. Η ιδιαιτερότητα της εκτομής ήταν τόσο η διάμετρος της όσο και η επαφή της με την ειλεοτυφλική βαλβίδα.

Ο ιατρός και η ομάδα του προχώρησαν στην τμηματική αφαίρεση της βλάβης με βρόχο πολυπεκτομής αφού προηγήθηκε υποβλεννογόνια έγχυση BluedeMethylene. Για την σύγκλιση του μεγάλου ελλείματος τοποθετήθηκαν 25 μεταλλικά αιμοστατικά clips ώστε να αποφευχθεί μεταγενέστερη αιμορραγία.

Η νέα ιστολογική έκθεση κατέδειξε αδένωμα με υψηλόβαθμη δυσπλασία το οποίο μεταπίπτει σε επιφανειακής θέσης αδενοκαρκίνωμα (CainSitu), ο οποίος εξαιρέθηκε πλήρως.

Κοντά στην παραπάνω βλάβη υπήρχαν ακόμη 2 πολύποδες συνολικής διαμέτρου 1,7 εκ. οι οποίοι απαίτησαν 5 μεταλλικά αιμοστατικά clips, ενώ στο σιγμοειδές αφαιρέθηκε με βρόχο πολυπεκτομής έμμισχος πολύποδας 2,5 εκ. μετά από τοποθέτηση endoloop.

Η επέμβαση θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη τόσο από τεχνικής πλευράς όσο και επειδή ο ασθενής ανέρρωσε εξαιρετικά και χωρίς επιπλοκές.

Η τεχνογνωσία της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πολυπεκτομές του παχέος εντέρου και του στομάχου.

Για οποιαδήποτε απορία σας θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο 210-4297142.

Εξαίρεση καρκίνου παχέος εντέρου Ca In Situ σε εκτεταμένη πολυπεκτομή