Ανίχνευση και Θεραπεία Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού

Στην ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά – Σταύρος Καρακατσάνης διενεργούνται τα πλέον αξιόπιστα τεστ Αναπνοής, τεστ κοπράνων για την ανίχνευση και θεραπεία του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού

Ανίχνευση και Θεραπεία Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού

Τι είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού;

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Heliobacter pylori ή H. pylori) είναι ένα είδος βακτηρίου που μπορεί να βλάψει τον ιστό που προστατεύει το στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο, δηλαδή το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση φλεγμονής και σε ορισμένες περιπτώσεις εμφάνιση επώδυνων πληγών, που ονομάζονται πεπτικά έλκη.

Η λοίμωξη από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι αρκετά συχνή, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που την έχουν δεν εμφανίζουν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται πως έχουν μολυνθεί.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού παράγει ένα ένζυμο που ονομάζεται ουρεάση, το οποίο εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την εσωτερική επένδυσή του. Έτσι, τα κύτταρα του στομάχου έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να επηρεαστούν από τα ισχυρά πεπτικά υγρά, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πληγές ή έλκη στο στομάχι.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter