“ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΝΤΕΡΟΥ”: Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείου Καρκίνου Παχέος Εντέρου

 

Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου

Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου από τον Διευθυντή της Ενδοσκοπικής Μονάδας Πειραιά Δρ Σταύρο Καρακατσάνη

Ασθενής 73 ετών προσήλθε στη Μονάδα μας με διάγνωση πολυπόδων παχέος εντέρου σε κολονοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε κρατικό νοσοκομείο.

Η επέμβαση αποτελεί περίπτωση εκτεταμένης πολυποδεκτομής καθ’ όλο το μήκος του παχέος εντέρου, με γνωστούς και νέο-ανευρεθέντες ευμεγέθεις πολύποδες που κατέδειξε ο υψηλής ευκρίνειας εξοπλισμός του ιατρείου μας, με ταυτόχρονη ύπαρξη πολυλοβωτούλαχνωτού πολύποδα ορθοσιγμοειδικής καμπής 5-6 εκατοστών ο οποίος ιστολογικά ήταν κακοήθεια παχέος εντέρου.

Σε πολλές περιπτώσεις συνύπαρξης αδενωμάτων με αδενοκαρκίνωμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί νοσοκομειακά με χειρουργείο, η ενδοσκοπική αφαίρεση των αδενωμάτων μέσω ενδοσκόπησης διασφαλίζει και εξυπηρετεί την αποφυγή χειρουργικής εκτομής μεγαλύτερου τμήματος παχέος εντέρου («διάσωση εντέρου») ενώ παράλληλα επικεντρώνει τη δράση του χειρουργού στην κακοήθεια.

Στην περίπτωση του ασθενούς, ο Dr. Καρακατσάνης και η ομάδα του απομάκρυναν του περιβάλλοντες πολύποδες και όλα τα αδενώματα του εντέρου.

Αντιμετωπίστηκαν ενδοσκοπικά 10 πολύποδες μέσης διαμέτρου 1,5 εκ. (με τον μεγαλύτερο 5 εκατοστά) οι οποίοι αφαιρέθηκαν με βρόχο πολυπεκτομής, έγινε υποβλεννογόνια έγχυση BluedeMethyleneγια την ανύψωση των επίπεδων πολυπόδων, θερμοκαυτηριασμός με επιτυχία των αιμορραγούντων αγγείων όπου χρειάστηκε και συνολική τοποθέτηση 28 μεταλλικών αιμοστατικών clips για την αποφυγή μεταγενέστερης αιμορραγίας.

Ο ασθενής ανέρρωσε ικανοποιητικά και είναι έτοιμος για την χειρουργική αντιμετώπιση της κακοήθειας.

Η μονάδα μας επενδύει συνεχώς σε τεχνολογία υψηλής αιχμής προς όφελος του ασθενή και της ακριβέστερης διάγνωσης. Δεσμευόμαστε για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ευχαριστούμε τους ασθενείς μας για την εμπιστοσύνη τους!

Σταύρος Ν. Καρακατσάνης Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Ειδικός Επεμβατικός Ενδοσκόπος με εξειδίκευση στην αφαίρεση Πολυπόδων

Η πρόληψη σώζει ζωές.

Βρείτε μας:

1)📌 Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
☎ 210 4297142

2)📌 Χρήστου Λαδά 4, ΑΙΓΙΝΑ
☎ 22970 23917

📩 stavroskara@hotmail.gr 

Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου Εκτεταμένη Ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή για διευκόλυνση χειρουργείο Καρκίνου Παχέος Εντέρου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter