Κόστος Κολονοσκόπησης: Πόσο κοστίζει η εξέταση της Κολονοσκόπησης

Κόστος Κολονοσκόπησης: Πόσο κοστίζει η εξέταση της Κολονοσκόπησης

Η κολονοσκόπηση είναι μια διαγνωστική εξέταση που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βλεννογόνου του εντέρου, σε περίπτωση που ο ασθενής αντιμετωπίζει συμπτώματα και ενοχλήσεις, αλλά και προληπτικά από την ηλικία των 50 ετών και άνω. Πραγματοποιείται με την είσοδο του κολονοσκοπίου μέσω του πρωκτού και τη σταδιακή προώθησή του στο παχύ έντερο και στον τελικό ειλεό. Διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά και πριν την εξέταση ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία προετοιμασίας, για την οποία θα ενημερωθεί αναλυτικά από το γιατρό του.

Η κολονοσκόπηση αποτελεί την βασική εξέταση για την πρόληψη αλλά και την ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και πολυπόδων εντέρου. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση συμπτωμάτων όπως απώλεια αίματος από το ορθό, αναιμία, χρόνια διάρροια, κοιλιακό άλγος, αλλά και τη διάγνωση και παρακολούθηση των ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου). Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η 3η συχνότερη αιτία θανάτου σχετιζόμενη με καρκίνο στις ΗΠΑ τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Η συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση θεωρείται ότι είναι η αιτία έγκαιρης διάγνωσης και ως εκ τούτου αποτελεσματικής θεραπείας για περισσότερους από 30.000 ασθενείς ετησίως.

Η σύγχρονη ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑ είναι στελεχωμένη με έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ενδοσκοπήσεις διενεργούνται από τον έμπειρο και διακεκριμένο Γαστρεντερολόγο Δρ Σταύρο Καρακατσάνη με πολυετή εμπειρία σε διαγνωστικές και επεμβατικές ενδοσκοπικές πράξεις.

Πραγματοποιούνται με την παρουσία εξειδικευμένου αναισθησιολόγου ο οποίος χορηγεί την καταστολή (μέθη) με σκοπό την πλήρη αναλγησία του ασθενή κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Η επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα μας διατηρεί υψηλό επίπεδο της ασφάλειας του ασθενή κατά την διάρκεια της ενδοσκοπικής πράξης. Στοχεύει στην εξατομικευμένη φροντίδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στο ενδοσκοπικό που πραγματοποιούνται εκτελούνται οι ενδοσκοπήσεις ετησίως, χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας ενδοσκόπια υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

Η διαδικασία απολύμανσης των ενδοσκοπίων και αποστείρωσης του λοιπού εξοπλισμού πραγματοποιείται από σύγχρονα πλυντήρια με βάση τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες (European Society of Gastrointestinal Endoscopy ESGE)

Η κολονοσκόπηση στην ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι μια πολύ σημαντική και ΑΝΩΔΥΝΗ διαδικασία που φέρουμε εις πέρας με απόλυτη ασφάλεια και με τη βοήθεια του αξιόπιστου και σύγχρονου εξοπλισμού μας.

Αν θέλετε κι εσείς να ενημερωθείτε για το πώς γίνεται η εξέταση,
τη διάρκεια της εξέτασης, για το κάθε πότε γίνεται, το κόστος και τη διαμόρφωση για την εκάστοτε τιμή, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνό μας και θα χαρούμε να λύσουμε κάθε απορία σας!

Σταύρος Ν. Καρακατσάνης Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Ειδικός Επεμβατικός Ενδοσκόπος με εξειδίκευση στην αφαίρεση Πολυπόδων

Η πρόληψη σώζει ζωές.
Βρείτε μας: ? Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, Πειραιάς
☎ 210 4297142
? stavroskara@hotmail.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter