Πέντε ενδείξεις καρκίνου του παχέος εντέρου που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Πέντε ενδείξεις καρκίνου του παχέος εντέρου που δεν πρέπει να αγνοήσεις
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα σημεία και τα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου, ειδικά αν είσαι κάτω των 50 ετών. Ακολουθούν 5 σημαντικοί ενδείξεις που πρέπει να προσέχεις:
1. Αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου
Ανεξήγητες αλλαγές μπορεί να είναι ενδεικτικές του καρκίνου του παχέος εντέρου και δεν πρέπει να αγνοούνται. Εάν παρατηρήσεις για παράδειγμα μια ξαφνική αλλαγή στις κινήσεις του εντέρου σου, όπως διάρροια ή δυσκοιλιότητα, που διαρκεί περισσότερο από μερικές ημέρες απευθύνσου στον γιατρό σου.
2. Αίμα στα κόπρανα
Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου. Εάν παρατηρήσεις αίμα στα κόπρανα ή στο χαρτί τουαλέτας μετά το σκούπισμα, είναι σημαντικό να εξεταστείς από γαστρεντερολόγο. Ενώ μπορεί να προκαλείται από διάφορες καταστάσεις, όπως αιμορροΐδες ή ραγάδες του πρωκτού, θα μπορούσε επίσης να είναι σύμπτωμα καρκίνου του παχέος εντέρου.
3. Κοιλιακό άλγος
Ο επίμονος κοιλιακός πόνος, οι κράμπες ή η ενόχληση που δεν υποχωρούν ακόμη και μετά τη λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή δεν πρέπει να αγνοούνται.
4. Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους χωρίς προσπάθεια μπορεί να είναι σημάδι πολλών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου. Εάν έχεις χάσει βάρος χωρίς να κάνεις αλλαγές στη διατροφή σου ή στην προπόνησή σου, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς έναν γιατρό.
5. Κόπωση
Το να αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη όλη την ώρα, ακόμα και μετά από αρκετό ύπνο, μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου του παχέος εντέρου. Εάν αντιμετωπίζεις ανεξήγητη κόπωση, είναι σημαντικό να ελεγχθείς από γιατρό.
Η μονάδα μας επενδύει συνεχώς σε τεχνολογία υψηλής αιχμής προς όφελος του ασθενή και της ακριβέστερης διάγνωσης. Δεσμευόμαστε για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ευχαριστούμε τους ασθενείς μας για την εμπιστοσύνη τους!
???? Kολονοσκόπηση: μια εξέταση γρήγορη, ασφαλής και κυρίως σημαντική για την υγεία σας.
✅Κλείστε το ραντεβού σας:
???? Καραϊσκού 118, Πειραιάς
???? Χρήστου Λαδά 4, Αίγινα
☎ 2104297142 ???? 6984608420

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter